Gå til forside

Guide til vinterløbetøj - Klæd dig rigtigt på til de kolde løbeture

Er du klar til at klæde dig godt på til løbeturene i kulden? Pludselig viser kalenderen, at det er blevet sent efterår og vinter, og dagene med sød sol og skyfri himmel er pludselig blevet til grå dage, der byder på kulde, regn og sofahygge. Det kan virke som en lidt for udfordrende idé at komme ud på dine daglige eller ugentlige løbeture, når vejret er skidt, men hvis dit løbetøj og dine løbesko har de rette egenskaber, behøver du ikke vente med løbeturene helt til midten af marts. Læs videre og bliv klogere.

Tøjet til vinterens løb

 

Selvom kulden bider og det drypper ned fra oven, er der alle muligheder for at komme ud på nogle fantastiske løbeture. For med det rette tøj bliver det lidt nemmere at holde fokus, når vejrguderne er imod dig. For du kan både skaffe løbetøj, der er vindtæt, vandafvisende og varmt, og det er uden at gå på kompromis med den komfort, som dit løbetøj til andre årstider har. Du kan også give dig i kast med at iklæde dig de 3 lag. Læs mere om dem herunder.

På med de 3 lag

 

De kolde og våde vintermåneder kan skabe udfordringer for dig, der ikke har løbetøjet i orden. Men når temperaturen begynder at dale, kan princippet om at have tre lag på hjælpe dig i stor stil ude på løberuterne. De tre lag, som er perfekte at iklæde sig til de kolde løbeture, lyder som følgende:

 

Første lag sidder tættest på din hud. Det er et lag løbeundertøj, som får sveden væk og ud i næste lag. Første lag er typisk skabt i polyester.

 

Andet lag er det lag, der blandt andet holder på varmen. Det kan være en funktionel løbe t-shirt, som også er skabt i fx polyester, der kan absorbere sveden og få det væk fra undertøjet og fra kroppen.

 

Tredje lag kan med fordel være et vindtæt og/eller vandafvisende lag, der sørger for, at kroppen ikke blive afkølet af den kolde luft, vinden og regnens dråber. En dejlig let løbejakke og et par løbebukser kan være helt perfekt som det tredje lag.

Løbesko til de regnvåde dage

 

Der findes også en række løbesko, som er skabt til de kolde og klamme årstiders vejrmæssige udfordringer. Nogle løbesko har vandafvisende egenskaber, så vandet preller af, når det rammer dine fødder. Det er også særligt vigtigt at have løbesko med perfekt greb i ydersålen, så du griber godt fat i underlaget. Overfladerne, du løber på, kan nemlig være godt og grundigt glatte, når de bliver våde – og det er sjovere at løbe de mange kilometer end det er at glide dem, så husk at have styr på ydersålens gode greb.

Vær synlig i mørket

 

Synligheden er utrolig vigtig året rundt – du skal kunne ses! Men når mørket begynder at falde på meget tidligere end andre tidspunkter på året, kan det især være vigtigt, at du har tøj på, der sikrer, du kan ses.

Meget løbetøj har reflekser eller reflekterende elementer. Det er perfekt til dig, der løber på veje, stier og andre steder med dårlige lysforhold, for det sørger for, at du kan ses af de trafikanter, du kan komme til at møde, når du er ude på løberuten. Så er sikkerheden lidt mere i top, når du er i gang med dit løb i mørket.

Tilbehør til de kolde ture på løberuterne

 

De kolde måneder bliver lidt sjovere, når du er klædt ordentligt på til dine ture på løberuterne. Det gælder selvfølgelig alt det tilbehør, som lige kan give det ekstra for at sikre varmen eller komforten til de mange kilometer. Det kan være, at du har brug for et par handsker, fordi kulden bider lidt for meget i dine hænder og fingre. Det kan også være, at en hue eller halsedisse gør underværker, når du vil sikre, at det kolde vejr ikke skal holde dig hjemme under dynen. Både handsker, huer og halsedisser findes i løbevarianter, som er med til at sikre et perfekt udgangspunkt for løbeturene i kulden.

For at gøre løbeturene i kulden endnu sjovere kan du også tage dit sportsur med dig, så du nemt kan holde styr på dit løb. Du kan måle din puls, bruge GPS til at finde ud af, hvor du er, og du kan også finde ud af, hvor langt og hurtigt du løber.

 

Vi håber, du er klar til at nyde løbeturene, selvom vejret og temperaturen prøver at holde dig hjemme i sofaen. Hvis tøjet er i orden, er der ingen grund til ikke at have motivationen i top til dit vinterløb. Her hos SPORTMASTER har vi alt det skønne gear, der kan gøre din løbetur i kulden lidt sjovere. Tjek vores store udvalg ud her på siden eller i en af vores mange butikker.

 

God tur!

Gå på opdagelse i SPORTMASTERs løbeunivers

Bliv inspireret til
meget mere løb

Udforsk