Gå til forside

GODE RÅD TIL SOMMERENS LØBETURE

Varmen, de høje temperaturer og mange lyse timer gør løb endnu sjovere. Ingen roser uden torne, så der er et par ting, du bør tage med i ligningen, når du løber på sommerens gode og varme dage.

Der er næsten ikke noget bedre end en løbetur på en flot sommerdag i Danmark – byerne sitrer af liv, og markerne svajer let i vinden. Det er bare med at få løbeskoene på og komme ud ad døren, og dog?!

Der er et par ting, du bør tænke over, især når du løber på de helt varme dage.

Undgå at løbe når solen står højest på himlen

 

Når du skal løbe på en varm sommerdag, er det en rigtig god idé at planlægge dit løb, så du kommer afsted om morgenen eller om aftenen. På den måde undgår du at komme afsted, når temperaturerne er på sit højeste, og du undgår at blive ramt af overophedning og evt. hedeslag. Solens stråler er kraftigst midt på dagen, så du undgår også den værste eksponering for UV-stråler.

 

Husk væske før, under og efter løbeturen

På varme dage har du brug for mere væske og ikke bare vand, da kroppens indhold af salt falder, når du sveder og gør at du bliver dehydreret. Derfor bør du drikke godt med væske f.eks. juice og saftevand inden du løber afsted, da postevand fra hanen ikke indeholder nogen salte.

 

Når du har opfyldt dit væskedepot, så er det en god idé at vente 15 minutter før du begynder at løbe, da det ellers kan skvulpe rundt i maven på løbeturen.

 

En god tommelfingerregel siger, at løber du mindre end en time, behøver du ikke at drikke væske undervejs. Det kan dog alligevel være rart og en god idé at tage en drikkedunk med ud på løbeturen. Så du er dækket ind, hvis du skulle blive tørstig på din vej.

Når du kommer hjem fra løbeturen, skal du sørge for at drikke godt og få noget salt. Du sveder mere for at holde kropstemperaturen nede, så kroppen mister mere væske på de varme dage. Derfor er det med at få fyldt op igen bagefter, så du ikke bliver dårlig.

Pas på solen

Selvom du løber korte ture, kan du sagtens blive forbrændt af solen. Tag derfor nok solcreme på, inden du løber afsted. Vælg en der let trænger ind og lader huden ånde, men samtidig beskytter dig mod solens stråler. Suppler eventuelt med en tynd cap eller en skygge. Det beskytter på flere måder mod solens stråler og fungerer som en ekstra gardering.

Sæt farten lidt ned

På de meget varme dage er det en god idé at sætte tempoet lidt ned. På den måde arbejder kroppen knap så hårdt, og du undgår at gå død på turen. Nyd i stedet omgivelserne på turen.

 
Lad løbeskoene tørre

 

Det kan være fristende bare at sparke løbeskoene af og stille dem på plads, når du kommer hjem, for nu er turen jo slut. Dine løbesko er dog med stor sandsynlighed fugtige af sved, og derfor kan du med fordel tage sålerne op af skoene og lade dem lufttørre inden næste træning. På den måde bliver dine sko både klar til næste tur, du minimerer risiko for dårlig lugt af sure tæer og skoene holder længere.

 

 

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Mandag 29. maj:

Lukket

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo