Gå til forside

Sådan renser du dine sneakers

Det er en god idé at pleje dine sneakers – de både holder længere, og følelsen af nye sneakers varer ved. Vi viser dig her, hvordan du let og enkelt passer på dine sneakers - både når de er helt nye, og når de har været i brug.

Når du skal rengøre dine sneakers, kan du sagtens hive fat i sæbe og knofedt, men ofte vil det både være lettere og bedre for dine sneakers at anvende skoplejeprodukter, som er udviklet specifikt til dette formål.

 

Hos SPORTMASTER finder du en række forskellige former for skopleje, som hver især har deres eget formål – nogle produkter har til formål at beskytte nye og brugte sko, andre produkter renser beskidte sko, og nogle produkter fjerner grim lugt.

 

Her guider vi dig til, hvordan du imprægnerer, renser og fjerner grim lugt fra dine sneakers ved at anvende de forskellige former for skopleje. Dine sneakers bliver så gode som nye!

Imprægnering af sneakers

 

Er dine sneakers helt nye, er det en god ide at imprægnere dem, før du tager dem i brug. Så kan du beskytte dem så godt som muligt mod skidt og snavs.

 

Hertil kan du med fordel anvende Woly Sports imprægneringsspray. De kraftfulde nanopartikler i sprayen imprægnerer, og på den måde får du en beskyttende og vandafvisende struktur på overfladen, så støv og smuds let kan fjernes. Som ekstra bonus kan denne spray både anvendes til sko og tøj.

 

Vær opmærksom på, at sprayen skal anvendes regelmæssigt for at opnå det bedste resultat.

Sådan gør du:

 

1. Ryst sprayen grundigt og hold den cirka 20 cm fra skoen.

 

2. Spray hele skoen i et jævnt lag og lad den tørre.

 

3. Når laget er tørt, kan du give skoen endnu et lag.

 

 

Sørg for, at laget er fuldstændigt tørt, før du tager skoen i brug.

 

OBS: Du kan sagtens bruge sprayen på dine brugte sneakers. Du skal bare sørge for at rengøre dem grundigt og lade dem tørre inden, så skidt og snavs ikke lægger sig under sprayen.

Imprægnering af sneakers


Jason Markk har udviklet en række rengøringsprodukter, der kan få dine sneakers rene - også selvom de er møgbeskidte efter vinterens sne og sjap.

 

Er dine sneakers blevet beskidte, kan du med fordel anvende Jason Markk Premium Cleaning, som består af sæbe og børste, der er specielt udviklet til rengøring af sneakers. Sæben indeholder ingen skadelige kemikalier og er drøj i brug, så en flaske rækker til mange par sneakers.

Sådan gør du:

 

1. Tag en skål med vand. Dyp børsten i vandet, put lidt sæbe på børsten, og dyp den i vandet igen.

 

2. Rens dine sneakers med børsten.

 

3. Tør dine sneakers af med et håndklæde, inden du lader dem lufttørre.

 

OBS: Det er vigtigt, at du altid lader dine sneakers lufttørre og ikke smider dem på radiatoren, da det kan ødelægge materialerne på dine sneakers.

FJERN DEN GRIMME LUGT FRA DINE SNEAKERS

 

Det er et kendt problem, at sneakers kan komme til at lugte grimt, når de er blevet brugt flittigt. Du behøver dog ikke smide dine sneakers ud, der er nemlig flere løsninger til at fjerne den ubehagelige lugt.

 

Når du sveder på dine fødder, og sveden ikke har mulighed for at fordampe væk fra skoen, bliver der dannet mikrobakterier, og det er disse mikrobakterier, der er årsag til, at dine sneakers begynder at lugte.

 

For at fjerne den ubehagelige lugt kan du gøre brug af et husmortrick – nemlig at putte dine sneakers i fryseren. Frostgrader slår nemlig bakterier ihjel og burde derfor mindske den grimme lugt i dine sko.

 

Som tidligere nævnt findes der også mange forskellige former for skopleje – heriblandt skopleje, der har til formål at fjerne grim lugt. Hos SPORTMASTER finder du bl.a. SmellWell, som er små genanvendelige duftposer, som modvirker forekomsten af bakterier, absorberer fugt og spreder en behagelig duft. SmellWell er uden farlige kemikalier, er skånsomt mod miljøet og kan bruges i 3-4 måneder ved normal anvendelse.

Imprægnering hos SPORTMASTER

Hvis du gerne vil undgå selv at skulle imprægnere dine nye sneakers, så er dette også muligt. For når du køber nye sneakers hos SPORTMASTER, kan du for 40 kr. få dem imprægneret. Du slipper for selv af bøvle med det, og du kan tage dine nye sneakers i brug med det samme.