GUIDE: SÅDAN MÅLER DU DIT BARNS FØDDER

Når du skal købe sko til dit barn, er det en god ide at måle dit barns fødder, så du sikrer, at der både er plads til at bevæge sig og vokse i skoen. 

Børnefødder vokser hurtigt, og derfor anbefaler vi altid, at du køber børnesko med voksetillæg. Som hovedregel siger vi, at du bør købe sko 1,5 cm større end dit barns fod måler i længden. På den måde er der både plads at bevæge sig og til at vokse. Dit barn skal nemlig helst have 0,7 cm til at bevæge sig og 0,8 cm til at vokse i.

Voksetillæggets længde afhænger dog af dit barns alder, skotype og din egen erfaring med dit barns vækst. Derfor kan du med fordel skrive dit barns fodmål ned, hver gang du måler dem. På den måde får du en idé om, hvordan dit barns fod vokser og hvor stort et voksetillæg, du skal beregne.

Find hele vores udvalg af børnesko her

Børnefødder vokser i ryk, og derfor bør du måle dit barns fødder regelmæssigt.
En god fingerregel er at måle barnets fødder hver anden måned indtil 2 års alderen, herefter hver tredje måned indtil dit barn er 6 år. Efterfølgende kan du nøjes med at måle dem hvert halve år. Husk altid at måle begge fødder, da der kan være forskel.

Nedenfor kan du se, hvor meget børns fødder i gennemsnit vokser om året i forhold til deres alder:

0-2 år: cirka 2 cm om året

2-6 år: cirka 1,5 cm om året

6-11 år: cirka 1 cm om året

Mål dit barns fødder med vores fodmåler. Print den her:

Når du har målt dit barns fødder, er det vigtigt, at du vælger de rigtige sko. Skoen skal passe til dit barns fod, årstiden og formålet.

Vælg en sko der passer til fodens bredde, længde og svangens form. Fodtøj der ikke sidder ordentligt, kan give skæve fødder, eller rygproblemer og dårlig holdning.
Tænk over, hvad dit barn skal bruge skoene til. Skal de bruges på legepladsen og i skolegården, er det vigtigt, at du vælger nogle sko, der kan klare slid. Samtidig skal du tænke over årstiden. Sørg for at dit barn har varme støvler der kan klare sne og slud om vinteren, og en god overgangssko til foråret og efteråret.

Nedenfor finder du et stort udvalg af vores børnesko:

Sneakers

Indendørssko

Støvler

Gummistøvler