Bestil julegaverne senest d. 17. december kl. 23.59 for at være sikker på modtage gaverne inden jul.
Gå til forside

Find den rette størrelse

Sådan måler du dit barns fødder

Børns fødder vokser hurtigt, og derfor kan det godt være lidt af en jungle at gennemskue, hvilken skostørrelse dit barn skal bruge. Men heldigvis er der en måde, hvorpå du kan holde styr på, hvilken størrelse dit barn skal bruge i sko – du skal blot måle dit barns fødder! I denne guide, kan du læse mere om, hvordan du måler dit barns fødder og hvad du skal være opmærksom på, når du køber sko til dit barn.

Der skal være plads til vokseværk

Børnefødder vokser hurtigt, og derfor anbefaler vi altid, at du køber børnesko med voksetillæg. Som hovedregel siger vi, at du bør købe sko 1,5 cm større end dit barns fod måler i længden. På den måde er der både plads til at bevæge sig og til at vokse i. Dit barn skal nemlig helst have 0,7 cm til at bevæge sig og 0,8 cm til at vokse i.

Voksetillæggets længde afhænger dog af dit barns alder, skotype og din egen erfaring med dit barns vækst. Derfor kan du med fordel skrive dit barns fodmål ned, hver gang du måler dem. På den måde får du en idé om, hvordan dit barns fod vokser og hvor stort et voksetillæg, du skal beregne.

Så hurtigt vokser børns fødder

Børnefødder vokser i ryk, og derfor bør du måle dit barns fødder regelmæssigt. En god fingerregel er at måle barnets fødder hver anden måned indtil 2 års alderen, herefter hver tredje måned indtil dit barn er 6 år. Efterfølgende kan du nøjes med at måle dem hvert halve år. Husk altid at måle begge fødder, da der kan være forskel.

 

Nedenfor kan du se, hvor meget børns fødder i gennemsnit vokser om året i forhold til deres alder:

0-2 år: cirka 2 cm om året

2-6 år: cirka 1,5 cm om året

6-11 år: cirka 1 cm om året

 

Du kan også komme forbi din nærmeste SPORTMASTER butik, vi står klar til at hjælpe dig og dit barn med at finde den rette sko i en størrelse der passer.

Sådan måler du dit barns fødder

Vi har lavet en fodmåler, som du kan bruge til at måle, hvilken størrelse dit barn skal bruge i sko. Du skal blot printe den ud og begynde at måle – husk at tilføje voksetillægget!

 

Du finder vores fodmåler her.

 

I dette skema kan du aflæse, hvilken skostørrelse dit barn bruger, på baggrund af den længde fodmåleren angav.

Indvendige målStørrelse
10,0 cm17
10,7 cm18
11,3 cm19
12,0 cm20
12,7 cm21
13,3 cm22
14,0 cm23
14,7 cm24
15,3 cm25
16,0 cm26
16,7 cm27
17,3 cm28
18,0 cm29
18,7 cm30
19,3 cm31
20,0 cm32
20,7 cm33
21,3 cm34
22,0 cm35
22,7 cm36
23,3 cm37
24,0 cm38

 

Vær dog opmærksom på, at der kan være forskel på størrelserne fra mærke til mærke, og derfor er dette skema kun vejledende. Hvis du shopper sko online på SPORTMASTER.dk kan du altid aflæse en størrelsesguide for den enkelte sko – herved sikres du at det er den rette størrelse for på pågældende brand.

Din fodprofil af SPORTMASTER

 

SPORTMASTER kører et samarbejde med SafeSize, der leverer fodscanningsløsninger som du kan bruge til at måle dine fødder med milimeterpræcision. Scanningen kan du efterfølgende bruge til at finde ud af, hvilken størrelse du skal vælge til en specifik skomodel. Du kan scanne dine fødder både ved hjælp af fysiske scannere, som findes i tre SPORTMASTER butikker - Rødovre Centrum, Lyngby Storcenter og Vimmelskaftet eller ved hjælp af vores app, Din Fodprofil af SPORTMASTER.

 

Appen finder du på App Store til iOS her og Google Play Store til Andorid her.

Sådan vælger du de rette sko

Når du har målt dit barns fødder, er det vigtigt, at du vælger de rigtige sko. Skoen skal passe til dit barns fod, årstiden og formålet.

 

Vælg en sko der passer til fodens bredde, længde og svangens form. Fodtøj der ikke sidder ordentligt, kan give skæve fødder, eller rygproblemer og dårlig holdning.
 

Tænk over, hvad dit barn skal bruge skoene til. Skal de bruges på legepladsen og i skolegården, er det vigtigt, at du vælger nogle sko, der kan klare slid. Samtidig skal du tænke over årstiden. Sørg for at dit barn har varme støvler, der kan klare sne og slud om vinteren, og en god overgangssko til foråret og efteråret.

Nu burde du være klædt på til at kunne finde den rette sko til dit barn. Skulle du alligevel få brug for hjælp, så står vores erfarne medarbejdere klar til at hjælpe ude i butikkerne og vores dygtige kundeservicemedarbejdere sidder klar online.