Gå til forside

10. APRIL, 2017

URET TIL ALLE DINE TRÆNINGER. VELKOMMEN TIL GARMIN FENIX 5

Måske tænker du, at noget ikke giver mening, for når fēnix 5 afløser fēnix 3, mangler der så ikke et fēnix 4? Jo det gør det, men det er et helt bevidst valg af Garmin. På kinesisk minder udtalen af fēnix 4 nemlig om uheld eller ulykke, og derfor har Garmin sprunget tallet over.

Lad det være sagt med det samme. Vi har glædet os til at kunne præsentere jer for Garmin fēnix 5. Det byder nemlig ikke alene på nogle lækre features, det kommer også i flere versioner og størrelser. To af disse – fēnix 5 og fēnix 5S – lander på vores hylder.

De nye ure er, præcis som forgængeren, et multisportsur i absolut topklasse og kommer med indstillinger til sportgrene såsom løb, cykling, trailløb og vandring, ski, klatring, indendørs træning og roning for bare at nævne nogle.

Bliv træningsklar med Garmin fēnix 5. Find de nye modeller her

Garmin fēnix 5S
fēnix 5S er det mindste og letteste af de tre ure i fēnix 5-serien og er derfor et oplagt valg til dig der har et smalt håndled eller ønsker et mere diskret pulsur.

Garmin fēnix 5S måler 42 mm i diameter og 14,5 mm i tykkelse. Samtidig er den indbyggede håndledspulsmåler gjort mere kompakt, så den fylder mindre.

Derudover har fēnix 5S:

- Aktivitetsprofiler til alle dine sports- og outdoor-aktiviteter.
- Performance-widget, der viser træningseffekt og fremskridt
- Connect funktioner, så du let kan koble din træning til Garmin Connect og gøre brug af det online-træningsunivers
- Outdoor-sensorer som GPS- og GLONASS-satellitpositionering, trykhøjdemåler, treakset kompas med gyroskop
- Batterilevetid: 14 timer med GPS, 50 timer i Utratrac, 9 dage som smartwatch med aktivitetstracker
- Quick-Fit som gør det let hurtigt at skifte remmen, så uret kan tilpasses træning og job.

Garmin fēnix 5
Garmin fēnix 5 er en smule større end fēnix 5S (47 mm i diameter og 15,1 mm i tykkelse). Samtidig har det længere batterilevetid, højere opløsning og selvfølgelig større display.

Desuden byder fēnix 5 på:

- håndledsbaseret pulsteknologi
- Aktivitetsprofiler til alle dine sports- og outdoor-aktiviteter.
- Performance-widget, der viser træningseffekt og fremskridt
- Connect funktioner, så du let kan koble din træning til Garmin Connect og gøre brug af det online-træningsunivers
- Outdoor-sensorer som GPS- og GLONASS-satellitpositionering, trykhøjdemåler, treakset kompas med gyroskop
- HRM-Tri-pulsmålerrem for avanceret løbedynamik og pulsmåling under svømning
- Batterilevetid: 24 timer med GPS, 100 timer i Ultratrac, 14 dage som smartwatch med aktivitetstracker
- Quick-Fit som gør det let hurtigt at skifte remmen, så uret kan tilpasses træning og job.

Med endnu flere forindstillede sportsgrene og funktioner satte vi os for at teste Garmin fēnix 5, og hvem bedre til at teste det end en atlet der allerede kombinerer løb, styrketræning, klatring og crossfit?

Astrid Dyreborg Martin er en af Danmarks bedste OCR løbere. OCR er en forkortelse for Obstacle Course Racing, og det er en sport der kombinerer trailløb og militært inspirerede forhindringer. Hvert løb varierer i terræn, kilometer og forhindringer, og derfor er hun nød til at kombinere flere træningsformer for at være forberedt på de mange udfordringer under et løb.

”Uret er super funktionelt, og det er dejligt nemt at programmere mine løbeprogrammer og forstå de beskeder uret kommer med under træning. Skærmen har en god stor størrelse, så man let kan se de nødvendige data, mens man løber. ” fortæller Astrid og fortsætter:

”Uret er perfekt til min meget alsidige træning, da det har rigtig mange gavnlige funktioner og kan indstilles til præcis den træningsform jeg  er i gang med. Det er ret let, og den bløde gummirem gør det muligt at klatre over forhindringer eller løfte sten, uden uret kommer i vejen. Da jeg ofte også er i vand, er det afgørende, at uret er vandtæt.”

Astrids alsidige træning gør, at hun bruger en lang række af urets funktioner. Hun bruger blandt andet højdemåler funktionen, når hun laver bakketræning. På den måde kan hun holde styr på, at hun når det rigtige antal højdemeter frem mod træningen til VM i Canada, som netop afholdes i et skiområde.

Hun gør desuden stor brug af muligheden for at forprogrammere træningspas, så uret giver hende den nødvendige vejledning undervejs:

”Generelt programmerer jeg altid mit løbeprogram ind, så jeg ikke selv skal holde øje med distance, pace, antal intervaller, pause og så videre. På den måde får jeg  besked af uret løbende. Jeg kan også altid se hvor langt jeg er i programmet, hvis jeg skulle have glemt det i kampens hede. Derudover kan jeg se hvilke pulszoner, jeg bevæger mig i under en træning. Det er for eksempel vigtigt, at jeg ikke ligger i de højeste pulszoner under en lang distance på en almindelig træning, for det øger risikoen for overtræning eller skader. Samtidig er det vigtigt, at jeg holder en god kadence (skridt længde,) gerne på op mod 180 skidt i minuttet, hvilket uret beregnerfor mig under hver løbetræning.”

fēnix 5 lagrer tidligere træningspas, og derfor er det let for Astrid at sammenligne og følge hendes formkurve: ”Jeg bruger data fra uret i Garmin Connect, hvor jeg også knytte kommentarer til et træningspas, som for eksempel at træningen ikke gik som forventet, fordi jeg havde trænet ben dagen for inden.” slutter hun af.

Vild med Garmin? Se hele vores udvalg her

Garmin er klar med afløseren til topuret fēnix 3. fēnix 5 er navnet, og det kommer med en lang række opgraderinger og i flere modeller. Har du prøvet Garmin fēnix 5? Del din oplevelse med os på Facebook – Vild med løb.