Gå til forside

13. JULI, 2018

GAME - ET PORTRÆT AF EN PLAYMAKER

Mød GAME Playmaker Mathilde, der hver uge træner børn & unge i gadefodbold i Mjølnerparken i København.

Det er non-profit organisationen GAME, der står bag de i alt 33 gamezoner, der findes rundt omkring i Danmark, hvor frivillige GAME Playmakere afholder ugentlige træninger i dans, basket, parkour & gadefodbold. GAME’s Playmakere er frivillige unge, der gerne vil gøre en forskel for børn og unge i belastede boligområder.

En af dem er 22-årige Mathilde, der til dagligt læser matematik på Københavns Universitet. Efter at være kommet hjem fra et ophold i Tanzania, hvor hun arbejdede som frivillig på en skole, valgte Mathilde at blive playmaker hos GAME. Hun savnede den glæde hun havde oplevet hos børnene i Tanzania og havde lyst til at fortsætte med at gøre en forskel.

Hun har nu været GAME playmaker i 1,5 år og driver de 2 ugentlige fodboldtræninger, der finder sted i Mjølnerparken i København.  Vi interviewede Mathilde en søndag i Mjølnerparken, hvor 10-12 drenge havde fundet vej til fodboldtræningen.

Hvem deltager i dine træninger?

”Det er mest drenge, der deltager i mine træninger, men ind imellem er der også et par piger, der kigger forbi. Børnene er typisk mellem 8-10 år gamle og bor her i lokalområdet.”

 

Hvad er det bedste ved at være Playmaker?

”Det bedste ved at være Playmaker er helt klart, det her fællesskab og den stemning, der bliver skabt til træning. Derudover er det helt fantastisk at vide, at jeg måske er med til at gøre en forskel for nogle af børnene.

Vi oplever tit de her små ting, de små glæder, og nogle gange kan man have nogle børn, som man godt ved er ude i noget skidt. Og så oplever vi her til træning, at de bare opfører sig helt eksemplarisk overfor både os og de andre børn. De tager ansvar og hjælper de andre og det varmer bare rigtigt meget.

Hvordan kan du gøre en forskel i dit lokalområde?

”Jeg mener helt klart, at vi gør en forskel her i Mjølnerparken. Jeg kan ikke styre, hvad børnene laver, når de er udenfor banen, men sammen med trænerteamet har jeg opbygget nogle normer og rammer som vi arbejder ud fra. Vi forsøger som trænere at være nogle gode rollemodeller overfor børnene, så de kan se, hvordan man skal opføre sig. Og jeg tror virkeligt på, at børnene tager det med uden for banen.

De tager det med herfra asfalten og ud i dagligdagen. Når de kommer her, skal så skal de ikke kæmpe for at få eller opnå nogen form for respekt fra os. De ved, at vi er her og at vi lytter til dem. Måske er de vant til at for at nogle ældre gider at lytte til dem, så skal de først vinde deres respekt. Vi er her bare og jeg tror, at de nyder det her med, at vi interesserer os for dem og at her kan de bare være sig selv.”

Hvis du har fået lyst til at prøve kræfter med at være Playmaker eller til at kigge forbi en af de gratis ugentlige træninger, så klik her for at læse mere om GAME.

I alt har GAME mere end 150 playmakere i hele landet. Det er lokale unge fra boligområderne, som bliver uddannet til GAME Playmakere. GAME Playmakere står for de ugentlige træninger i gadeidræt og gadekultur, og så virker de desuden som rollemodeller for børnene i de udsatte boligområder.