Gå til forside

1. DECEMBER, 2016

SKO-DONATION TIL GAME LIBANON

Med 26 zoner dækker GAME stort set hele Danmark, men faktisk findes GAME også uden for landets grænser, nærmere bestemt Libanon - og her er livet og udfordringerne helt særlige. Fattigdom og flygtningestrømme fra krigen i Syrien gør, at mange børn i GAME’s zoner ikke har ordentlige sko. Det har vi, i samarbejde med GAME og SPORTMASTER’s kunder, været med til at gøre noget ved.

Før vi kommer til sko-donationen, skal vi dog lige starte et lidt andet sted, nemlig ved GAME Libanon.

GAME Libanon er en datterorganisation af GAME, og har eksisteret af siden 2007.
GAME Libanon startede i et forsøg på at samle et splittet samfund efter 15 års borgerkrig ved at bruge sport til at nedbryde de skel der er mellem religiøse og etniske grupperinger i samfundet.
Samtidig er behovet for gratis idrætstilbud stort i Libanon, hvor prisen for at deltage i idrætsaktiviteter er langt højere end mange familier i Libanon kan magte økonomisk.

På sammen måde som GAME i Danmark, uddanner GAME Libanon unge som frivillige gadeidrætsinstruktører, også kaldet Playmakers. Hvert år uddanner GAME Libanon omkring 100 Playmakere, som herefter tager deres evner som sportsinstruktører og rollemodeller med ud i de 9 GAME zoner i Libanon.

Læs meget mere om GAME og vores samarbejde her

Vender vi tilbage til sko-donationen, starter historien for lidt over et år siden.
I fællesskab fik GAME og SPORTMASTER stablet en skoindsamling i SPORTMASTER’s butikker på benene, hvor kunderne kunne komme forbi og donere deres aflagte børnesko til GAME.

Nu er skoene i Libanon og klar til at blive uddelt. Selve uddelingen sker torsdag og fredag i uge 49 i GAME’s zoner i Shatila og Bourj El Barajneh. Begge områder er præget af fattigdom – og det går som altid mest ud over børnene, så behovet for hjælp er derfor ekstra stort her.
Børnene der skal modtage skoene er udvalgt af GAME og GAME’s samarbejdspartner, Basmeh & Zeitooneh, som driver en skole og et ressourcecenter, der tilbyder uddannelse og andre kapacitetsopbyggende tiltag. Børnene er udvalgt ud fra en lang række faktorer, så det er børnene der har størst behov for nye sko, der får glæde af donationen.

Følg med i skouddelingen i næste uge på her på SPORTMASTER.dk og SPORTMASTER’s Facebookog Instagram, når vi sammen med GAME uddeler skoene i Shatila og Bourj El Barajneh.

Invalid widget