Gå til forside

26. JANUAR, 2016

FIND DEN RIGTIGE SKIJAKKE

En skijakke adskiller sig fra vinterjakkerne, der kun skal holde dig tør og varm. Jakkens hovedopgave er at holde sne, vind og vand ude. Samtidigt skal en skijakke også kunne tilbyde en høj grad af svedtransport og åndbarhed. Der er dog mange forskellige jakker på marked - og hvad skal man egentligt kigge efter?  

Hvad skal min skijakke kunne?
 

  • Vand- og vindafvisende materiale/overdel. Vandtætheden angives med vandsøjletryk-metoden. Vi anbefaler en jakke på omkring 8.000-10.000 mm - så er du helt sikker på ikke at blive våd - selv efter mange timer på pisterne. 

  • En god åndbarhed. Det er fint med en tæt jakke - men hvis sved og varm luft ikke kan komme ud, bliver din jakke hurtigt "klam" og ubehagelig at have på. Her kan en model med lufthuller stærkt anbefales. Åndbarhed måles i hvor mange liter vand/sveddamp en jakke kan transportere pr. kvadratmeter pr. 24 timer. Vælg en jakke ved cirka 8-10.000 g/m2/døgn. 

  • Praktiske lommer og lynlåse - især en lomme til skikort, som oftest sidder på armen. Det er et must at de kan lukkes med lynlås. Overvej om du kan komme ind i lommerne med handsker på. 

  • Vælg en jakke med farver - på den måde kan du minimere chancen for at blive oversat og ramt ude på løjperne. De mindst praktiske farver er sort, hvid og brun. Hvidt skitøj bliver hurtigt beskidt - sort kan hurtigt blive rigtigt varmt.

  • Det er vigtigt at din skijakkes ærmer kan lukkes helt tæt til, så kulde og sne ikke kan trænge ind - f.eks. et velcro-system.

  • En høj krave der lukker af for kulden mod halsen. 

  • Vælg en jakke med god bevægelsesfrihed - du skal kunne bukke dig ned og svinge armenene uden at genere dig. 

  • Snefang - og undgå at sneen falder ind under jakken - vigtigt rundt om hoften og i ærmerne. 

Du kan finde hele vores udvalg af skijakker her!

Vask og pleje af skijakken:

En skijakke skal holdes ren, så den bevarer sine egenskaber og fulde ydeevne. Få den derfor vasket straks når du er kommet hjem fra skiferien, så snavset ikke får lov at blive siddende, især hvis jakken skal gemmes væk igen i en længere periode.

Hvis du er ude at stå på ski i længere perioder, skal du sørge for at vaske produktet hver 14. dag. Når du vasker skijakken er det rigtigt godt at benytte et vaskemiddel til funktionelt tøj - det kan købes i langt de fleste sportsbutikker. Du må endelig ikke benytte skyllemiddel.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo