Gå til forside

5 gode yogaøvelser

Yoga giver dig en smidig og harmonisk krop og kan give dig ro i en travl hverdag - og så kan du lave det præcis, hvor og hvornår det passer dig.

Der findes et hav af yogaøvelser. Nogle er svære og kræver uger og måneders træning, før du lærer at mestre dem til fulde, men langt de fleste øvelser er lige til at gå til. Vi har samlet fem øvelser til dig, som gerne vil i gang med yoga. Du behøver ikke en hel masse udstyr for at komme i gang, men vi anbefaler, at du har en god yogamåtte, så du har et godt greb i underlaget. Samtidig er det en fordel at have noget tøj på, som du let kan bevæge dig i.

Før du går i gang med yogaøvelserne, anbefaler vi, at du starter med at sidde eller ligge ned og føle efter, hvordan du har det. Det kan virke banalt, men yoga handler i høj grad om at komme i balance med sin krop - derfor træk vejret dybt ind og få ro på i kroppen, før du starter øvelserne.

 

Styr på yoga garderoben? Se vores store udvalg af yogatøj her

1

Sommerfuglen
Sæt dig på numsen med benene ud til siden og sæt dig på den forreste del af sædeknoglerne. Træk vejret dybt og læn dig frem og lad hovedet hænge frem over. Træk vejret dybt igennem, mens du bliver i stillingen cirka to minutter. Stillingen virker afspændende og er samtidig god for underlivet og giver afspænding i bækkenbunden. 

2

Squat
Hav benene let adskilt, fodsålerne i jorden og bøj i benene, så numsen kommer næsten ned til jorden. Hvis det er svært for dig, så rul et tæppe ind under hælene. Stillingen er god for underlivet og lænden, og giver dig en god jordforbindelse.

3

Skulderstand
Læg dig på ryggen og rul knæene op på panden. Hav hænderne i lænden, mens du samler albuerne så meget du kan. Stræk benene mod himlen og hold helst stillingen i to minutter. Du balancerer dermed skjoldbrudskirtlen og lader blodet løber fra benene til underlivet og hjertet. Den er god for fordøjelsen, de indre organer og stofskiftet og giver dig en ro og energi.

4

Kamelen
Indtag kamel-stillingen ved at sætte dig på underbenene, mens du har underbøjede tæer. Tag fat om dine fødder og skub bækkenet frem, mens du åbner forsiden af kroppen og hjertet op mod himlen. Skub bækkenet langt frem og løft samtidig kønsbenet op mod himlen. Stillingen vender energien i din krop.

5

Afspænding
Fordøj stillingerne ved at lægge dig ned på ryggen. Hav armene ud til siden, mens du har lukkede øjne for at mærke din krop, efter du har været igennem stillingerne.

Yoga giver dig en smidig og harmonisk krop. Du kan bruge det som afstresning i en travl hverdag, men det kan også sagtens fungere som et supplement til de andre sportsgrene, du dyrker.
 


Brug for nyt

yogatøj?

 


 


Husk også

yogaudstyr

 


 

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

10:00 - 14:00

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster Facebook
Sportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere: