Hvad søger du?

6. JUNI, 2016

ET FARVEL TIL EN AF VERDENS STØRSTE SPORTSLEGENDER

Selv hvis du ikke interesserer dig for boksning, ved du, hvem Muhammed Ali var. Manden var nemlig en bokselegende og en af sportsverdenens største profiler gennem tiden.

“I hated every minute of training, but I said, Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion”, og det var præcis, hvad han var. En mester. 

Muhammed Ali, eller Cassius Marcellus Clay Jr. som han er døbt, gik ikke stille med dørene. Han gjorde sig bemærket i og udenfor ringen, hvor han ikke var bleg for at udråbe sig selv som "The Greatest".

Det var dog langt fra bare tomme ord. Han havde noget at have det i, og da han stoppede sin professionelle karriere i 1981, kunne han se tilbage på en imponerede kampstatistik på 56 sejre (37 på knockout) og kun 5 nederlag. Han var desuden den første til at blive verdensmester i sværvægt tre gange - en titel han formåede at forsvare 19 gange. 

alt

Muhammed Ali blev professionel bokser, efter OL i 1960, hvor han som amatørbokser havde vundet OL guld i letsværvægt.

Den måske mest kendte kamp i hans karriere blev bokset I 1974 i Zaire, hvor han mødte Georg Foreman i kampen der blev døbt ”Rumble in the Jungle” – en kamp som igen gjorde Muhammed Ali til verdensmester i sværvægtsboksning.

Det var også her, han brugte de berømte ord: “Float like a butterfly, sting like a bee. His hands can’t hit what his eyes can’t see” om sin boksestil. Muhammed Ali var nemlig ikke kendt for at slå hårdt. Han var let på tå og svævede nærmest rundt om sin modstander, så de havde svært ved at ramme ham.

Som sagt var det ikke kun i ringen, Muhammed Ali gjorde sig bemærket. Han tog aktiv del i den amerikanske borgerretsbevægelse, der kæmpede for lige rettigheder uanset hudfarve. Samtidig tog han, som en af de første, aktivt afstand til Vietnamkrigen, da han nægtede at aftjene sin værnepligt.

Muhammed Ali står som en af de allerstørste sportslegender og personligheder, og hans bedrifter vil blive husket mange år frem. Hvad husker du bedst Muhammed Ali for? Del det med os på vores Facebookside.

Invalid widget

Kundeservice

Følg os

VILD MED SPORT

VILD MED FODBOLD

e-mærket

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere: