✓  Byttemærker medfølger - Modtageren kan nemt bytte gaven

Gå til forside

22. APRIL, 2016

VILD MED LØB II - MARATON FÆLLESTRÆNING MED SPARTA

Siden 1984 har Sparta hvert år stået for fællestræning til maraton med det ene mål for øje: at klæde maratonløbere bedst muligt på frem mod det årlige maratonløb i Københavns gader. 

Tilbage i '84 var maratonløb noget meget nyt og mest forbeholdt en lille gruppe nørdede løbere, som var hoppet med på den motionsbølge, der skyllede ind over Europa fra USA.

For at trække flere løbere til, begyndte atlektikklubben Sparta fra Østerbro stadion at lave fællestræning frem mod deres maratonløb i København i maj måned. Det gav løberne mulighed for at træne sammen med andre, få lagt et godt fundament i træningen frem mod maraton og selvfølgelig få menneskeliggjort distancen på de 42 km.

De første år var der ikke mange, der dukkede op, men konceptet voksede støt og roligt. Så fra at være en lille sluttet flok søndag formiddag, peakede det for et par år siden med et snit på mere end 800 løbere, og flere gang mødte mere end 1000 mennesker på Østerbro Stadion til fællestræning.

Hvor det i starten var de lidt nørdede løbere der deltog, dukker der nu løbere op fra alle hylder. Der er debutanten, eliteløberen som går efter en tid på 2.30, pensionisten og den studerende. Så alle typer, tempi og aldre dukker op for at løbe sammen med andre.

Sparta har med årene fået skruet træningen rimeligt fast sammen. Omkring 1. november kickstarter fællestræningen med et motionsløb på 5, 10 og 15 km. Så kan alle være med uanset formen. Derfra bygges distancen langsomt op helt frem mod den store dag i maj.

Der er ingen ture over 20 km frem mod julen, men herefter køres der på, og det kulminerer med "kongeetapen" på 30 km ca. 1 måned før maratonløbet i maj. 

Synes du, at maraton er lige langt nok, kan du finde udfordringer på andre af Spartas løb her.

Træningen er for alle, så træningen foregår i hold i forskellige tempi og med fartholdere for at sikre, at det bliver en lang, men rolig tur. Sparta fartholderne er en god blanding af klub-løbere, og dedikerede maratonløbere, der ønsker at give andre en god start på søndagen. Flere fartholdere er efterhånden de rene legender til fællestræningen og den mest rutinerede har holdt ved i 26 år.

En af ideerne bag fællestræningen, er at træne løberne, nye som erfarne, i at løbe langt i et jævnt og roligt tempo. Derfor er fartholdernes vigtigste rolle at holde tempoet nede i de respektive grupper. Fællestræningen er ingen konkurrence om at komme først, men at vænne kroppen til at løbe 42,195 km i ét stræk. Samtidig sørger de for disciplin, når en større gruppe løbere indtager fortovet.

Tempomæssigt er der noget for enhver smag, så man kan altid finde et tempo, der passer på et af de 12 hold, der letter fra Østerbro kl. 9.30 hver søndag. Lige fra maratontempo på 3 timer til 5 timer. 

Du kan stadig nå at være med, hvis du mangler nogen at løbe med frem mod Telenor Copenhagen Marathon. Der er fortsat den del træningsture inden finalen den 22. maj. Læs meget mere her påTelenor Copenhagen Marathons hjemmeside

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster Facebook
Sportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold