Gå til forside

31. AUGUST, 2017

ASICS - FRA HALGULV TIL STORBYENS ASFALT

Asics forbindes i dag mest med løbesko - og med god grund. Asics er nemlig et af verdens mest solgte løbeskomærke. Men historien starter faktisk et helt andet sted og for mange år siden.

Tilbage i 1949 startede Kihachiro Onitsuka med at udvikle sportssko til efterkrigstidens unge japanere, som var grebet af den amerikanske livsstil. Sko til basketball var de første resultater af hans udvikling.

Brandet blev kendt som Onitsuka Tiger, og han startede hurtigt udvikling af sportssko til mange andre sportsgrene, herunder løb.
Op igennem 60’erne var det stadig indendørs, som Onitsuka Tiger gjorde sig mest i. Specielt på volleyball var de stærkt dominerende. Samtidig startede de markedsføring uden for Japan, hvor især USA var det store mål.

Ved en fusion med et andet sportsfirma opstod ASICS - en forkortelse af: Anima Sana In Copore Sano, som oversat betyder “En sund krop i et sundt legeme”.

Med det nye brand opstod det kendte og legendariske logo med Tiger/Asics-striberne omkring foden. Noget som både skabte genkendelighed, men også gav skoen et endnu bedre hold om foden. Udviklingen af løbesko tog fart og blandt andet finske Lasse Viréns dobbelt guld på 5000 og 10.000 meter ved OL i Munchen satte Asics på landkortet.

Se vores store udvalg af asics løbesko her

Løb blev mere og mere populært med joggingbølgen, og i midt 80’erne stod asics for en revolution indenfor løbesko med introduktion af støddæmpning i både hæl og forfod. Det skete med  Asics GEL i den legendarisk model GT-II. Siden har brandet ikke set sig tilbage.

En af de helt store “helte” blandt Asics løbeskomodeller er topmodellen til den overpronerende løber, Asics GEL-Kayano, som nu er at finde i sin 24. udgave. GEL-Kayano har altid været en af de modeller, hvor ny teknologi og nyeste innovationer først har set dagens lys. GEL-Kayano har derfor fremstået, som en del af Asics dreamteam af løbesko modeller - og det siden den første GEL-Kayano Trainer ramte hylderne tilbage i 1993.

DuoSole, AHAR Heel Plug, Trusstic System, Wet Grip Rubber, RhynoSkin og DuoMax er blot nogle af de asics teknologier, som har været med først i GEL-Kayano.

Gå på opdagelse i vores udvalg af Asics sportstøj og -sko lige her!

Hvilken Asics løbesko er din favorit og hvorfor? Del dine erfaringer med os på Facebook SPORTMASTER - Vild med løb.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo