Gå til forside

20. MARTS, 2017

EN IKONISK SNEAKER FYLDER 30 ÅR

Der findes mange ikoniske sneakermodeller, men få når samme højder som Nike Air Max. De er efterhånden lavet i et hav af versioner og modeller siden begyndelsen i 1987.

Den 26. marts 1987. For sneakerfanatikere er det en dato, der er gået over i historien, og som hvert år er dedikeret til Air Max. Men når en af verdens mest ikoniske type sneaker fylder 30 år, er det kun passende at udvide fejringen, og derfor er marts 2017 udråbt til "Air Max Month".

Vil du være med til at fejre Air Max Month? Find dine Air Max her.

Vi har set nærmere på et par af de største modeller og vores favoritter nedenfor.

Historien om Air Max starter med en løbesko, for det var netop hvad Nike Air Max 1 var – en løbesko der revolutionerede verden med sine synlige luftpuder.
Teknologien var dog langt fra ny. Faktisk havde Nike brugt luft til støddæmpning siden 70’erne, men med Air Max 1 blev det før første gang gjort synligt. Idéen fik designeren Tinker Hatfield under et besøg til Le Centres George Pompidou i Paris, hvor netop rør og trapper, som normalt er skjult, er gjort synlige.

Air Max gik hurtigt fra at være en løbesko til en sneaker, og Nike har efterfølgende givet os et hav af ikoniske modeller. En af disse kom tre år efter Air Max 1, hvor Nike gav os Air Max 90. En sko med større luftpuder og et design, der afspejlede skoens fremdrift. 

I 1995 kom Air Max 95 – en sko som adskilte sig markant fra tidligere modeller med luftpuder i både hæl og forfod. Inspirationen til skoen fandt designer Sergio Lozano i menneskets anatomi, hvor sålen skulle repræsentere rygsøjlen, loops ved snørebåndene var ribben, mens mesh overdelen var menneskets hud.

Skoen blev hurtigt en sand klassiker blandt Air Max modellerne og har siden givet inspiration til nye Air Max modeller. Air Max Invigor er en af de Air Max-modeller, som er stærkt inspireret af Air Max 95, hvor både den grove sål, mesh-overdel og rillerne på siden af skoen går igen.

Fælles for en stor del af Air Max modellerne er, foruden luftpuderne, et retro look. Er du vild med det men samtidig gerne vil have et mere stilrent look, er Nike Air Max Command et oplagt valg. Den ligner de klassiske Air Max modeller, Air Max 1 og Air Max 90, men overdelen er holdt i enkle farver, og skoene er derfor nemme at style op eller ned alt efter humør.

To af de nyere Air Max modeller, som er blevet yderst populære, er Air Max Thea og Air Max Tavas. Inspirationen til skoene stammer fra Air Max 1, men designet er mere enkelt – noget som gør den til en oplagt favorit, hvis du gerne vil have en klassisk Air Max sneaker, men ikke er vild med retro-looket.

Nike har også et stort udvalg af andre sneakers, som du kan finde lige her!

Hvilken Air Max model er din favorit? Del det med os på vores Facebookside eller på Instagram med #vildmedsport.

Kundeservice

FAQFAQ
Support Call89 87 36 36
Mail Supportkundeservice@sportmaster.dk


Åbningstider i kundeservice

 

Mandag - fredag:

10:00 - 16:00

Lørdag - søndag: 

Lukket

 

Følg os

VILD MED SPORT

Sportmaster FacebookSportmaster Instagram

En del af Sport 2000

SPORTMASTER er stolte over at sponsorere:

Aalborg håndbold
dansk padel forbund logo