Gå til forside

adidas introducerer Klara Loessl, Emme Niyo og Iris Gold - tre forskellige sportsudøvere med forskellig tilgang til træning, mål og drømme, men med en stærk fælles kærlighed til de følelser og oplevelser som sporten sætter i gang i krop og sind.

 

For hvad er det sporten gør ved os? Hvorfor er det, at vi kan blive nærmest besatte af at træne? Hvad er det, der driver os ud på træningsbanen i regn og slud? Hvorfor kan nogen lide at træne alene og andre på et hold? Hvad er det sporten giver videre til os igen og igen?

 

For langt de fleste er sporten et frirum fra en ellers skemalagt hverdag med rutiner, krav og forventninger. Her er der timeout fra digitale medier – det er kun dig og din sport. På træningsbanen må du gøre – næsten – som du vil; råbe, svede og lægge alle andre tanker fra dig.

 

Bliv inspireret af den talentfulde atletikudøver Klara Loessls evne til at fordybe sig i teknik og deltaljer, den rutinerede løber Emme Niyo’s passion for at samle og inspirere andre i et dedikeret løbefællesskab og yoga-entusiast Iris Gold’s glæde ved kontinuerlig træning i en hektisk hverdag.

 

#ForeverSport

adidas Athlete Klara Loessl fandt kærligheden til atletik allerede som barn og hendes favoritdiscipliner stangspring og hækkeløb kombinerer teknik, udholdenhed, løb og styrke. Perfekt for en dedikeret sportsudøver som Klara, hvor alsidighed i træningen og arbejdet med alle muskelgrupper er i fokus. Atletik er på mange måder en enkel sport fordi der er et facit man kan nå – men vejen dertil er alt andet end enkel med mange krævende elementer, som skal beherskes.

 

Når træning er motivationen i sig selv

 

Klara arbejder med delmål, små og store mål – motivationen er hele tiden at blive bedre og skrue på marginalerne, men også at finde roen og glæden i træningen. Som sportsudøver er det vigtigt at forstå betydningen af det lange seje træk, men også at arbejde med glæden ved de små, nørdede ting.

Når sporten booster humøret

 

En god træning er det bedste Klara ved – glæden ved at lykkedes med noget er drivkraften i hendes hverdag og den følelse, som fylder hende med energi. Sporten er på mange måder en katalysator for de mange følelser, som hun rummer.

”Det er ikke altid fantastisk at skulle afsted til udholdenhedstræning, men jeg ved jo, at det er det, som skal til, hvis jeg vil lykkedes”.

KLARA

Klara Skriver Loessl, adidas Atlete siden oktober 2021.

Kærligheden til sporten

Selvom Klara dyrker en individuel sport, så er det atletikkens træningsfællesskab, som driver hende afsted på de svære dage. Det at have et fælles mål og nå resultaterne sammen, at dele passionen for træning og forståelsen for, hvorfor disciplin og målrettethed er en nødvendighed. At være en del af noget større end én selv.

”Jeg dyrker en krævende sport, som meget nemt kan kamme over i selvkritik og kontrol, men det er sindssyg vigtigt for mig at bevare et positivt mind-set. Det er træningen og det at jeg lykkedes med min plan, som booster min selvtillid”.

Når sport udvikler

 

Sporten er en stor del af Klaras identitet, men hun ved at den dag hun stopper, så er der no regrets. At udvikle sig med sporten, danne sin personlighed i et fællesskab af ligesindede, få fantastiske oplevelser, rejser og erfaringer med sig er et kæmpe privilegium. Og den glæde, som holder momentum i Klaras rejse mod atletik toppen.

”Jeg får sindssyg meget energi fra andre mennesker og jeg elsker at være en del af et fællesskab, som vil hinanden det bedste”

KLARA

Som voksen opdagede Emme Niyo lidt tilfældigt magien ved at løbe. Før løb havde han dyrket forskellige boldspil, men der var noget ved løbets enkelthed som fascinerede ham. I dag er han personlig træner og derudover kaptajn for adidas Runners Copenhagen.

 

Når løb bliver en tilstand

 

Emme har arbejdet sig frem til at blive den løber han er i dag ved hele tiden at have fokus på at udvikle sig som atlet og holde motivationen ved at sætte sig realistiske mål. Har man arbejdet længe og hårdt nok med sin træning bliver den en form for automatisme og der opstår en fornemmelse af, at løbet kører let og ubesværet med en rolig og jævn vejrtrækning. Denne tilstand kaldes ”flow state”. Når benene arbejder uden, at man tænker over det. Hvor man nærmest flyver hen over asfalten og tankerne forsvinder. Men intet kommer gratis og det er det lange seje træningsslid som ender ud i, at du kan nå ”flow state”.

Del af et fællesskab - adidas Runner

 

Da adidas spurgte Emme, om han havde lyst til at starte adidas Runners løbefællesskab op i København, havde han ingen idé om, hvor stor en betydning dette fællesskab ville ende med at få for ham.

Han var vant til at træne meget på egen hånd, nu skulle han motivere et hold af løbere på alle niveauer. Hvor det ikke var ambitionen at slå en tid eller sætte en rekord som var det bærende, men i stedet at alle satte sig individuelle mål og delte de succesoplevelser, som den personlige udvikling gav undervejs.

”Det har været en fantastisk udfordring at være med til at skabe et miljø, hvor der er plads til alle uanset niveau. Hvor det fede er at blive ved med at træne og så se, hvor meget folk rykker sig”.

EMME

Emme Niyo er personlig træner og kaptajn for adidas Runners Copenhagen.

Når sporten rykker grænser

Det dedikerede adidas community har givet Emme mange store oplevelser og en stærk følelse af at være med til at gøre en forskel. Ikke blot på de mere målbare resultater, som at fuldføre et maraton eller slå en personlig rekord. Der er langt flere elementer og følelser på spil, når man er med til at rykke ved folks grænser og tro på sig selv.

”Det driver mig at give glæden ved sporten videre til andre. Sport kan så mange ting – og man behøver ikke at have et decideret mål. Den holistiske tilgang er det vigtige – at man har sig selv med i træningen. Og at opleve, at man kan rykke sig og lykkedes med ting. For alle har et potentiale”.

Altid aktiv

 

Sporten har givet Emme disciplin og en forståelse af, at intet kommer af sig selv. Han springer ikke en træning over fordi han ikke magter det. Energien kommer, når man overvinder sig selv. Alle træningspas en sejr i sig selv og selvtilliden vokser, når man igen og igen oplever de personlige sejre. Og så holder Emme af at komme ud af byen og opleve naturen og årstiderne skifte.

”Det stimulerer mig at se årstiderne skifte – og følge naturens farver ændre sig; fra grønne sommer- og efterårsfarver og til vinterens kolde, hvide univers. Løb er berigende på så mange måder”.

EMME

Bevægelse, løb og dans har altid spillet en stor rolle for Iris Gold, men med en travl hverdag som musiker og ikke mindst mor til en lille krudtugle, har Iris Gold oplevet et stort behov for at finde en nem og effektiv måde at træne på. Både når hun er hjemme og på farten. Som sanger er det vigtigt at træne, ikke kun sin stemme, men også for fysisk at kunne præstere på en scene. Her er yoga med sit fokus på vejrtrækning og meditation perfekt. Yoga træner evnen til at få luften helt ud i lungerne, så de lange toner kan holdes. Den giver ro og klarhed før en optræden og med sine strækøvelser søger den for, at fysikken er i orden, når der skal performes.

Yoga giver ro og fokus

 

Når Iris fordyber sig i yogaens forskellige stræk- og vejrtrækningsøvelser, oplever hun en klarhed og en fornemmelse af, at tankerne letter. Og hun er god til at mærke, hvornår hun har brug for at træne.

For Iris er det ideelt, at yoga kan dyrkes både på hold og hjemmefra. For yoga er en relativ enkel træningsform, som kun kræver en måtte. Hun lader sig inspirere af You Tube videoer, som giver god inspiration til træning. Og så kan hendes lille dreng også være med.

”Der er perioder, hvor jeg føler mig overvældet, hvor jeg er presset på tid og overskud. Når det sker giver yogaen mig ny energi og ro i sindet”.

IRIS

Iris Gold er musiker og sanger og dedikeret yoga-entusiast.

Træning giver glæde

Det er en del af Iris job som musiker og sanger at være i god form og hun kombinerer derfor yogatræningen med at løbe. Ved løbetræning bevæger man alle muskler og led, og grundstenen bag den gode fysik bliver lagt her.

”Det er altid en positiv oplevelse at træne. Jeg føler mig salig for det er jo ikke kun min krop, som bliver brugt. Hjernen er jo også en muskel og at træne sindet er simpelthen en happy booster for mig. Jeg kan ikke forestille mig et liv uden træning”!