Gå til forside

3. OKTOBER, 2016

ADIDAS RUNNERS COPENHAGEN – LØBEGLÆDE OG FÆLLESSKAB

adidas Runners Copenhagen er for alle, der kan lide at løbe en tur. Uanset om du aldrig har løbet fem kilometer før, eller om du er garvet marathonløber, kan du være med. Du skal bare møde op, så det gjorde vi.

Vi møder adidas Runners Copenhagen en tirsdag aften kl. 18 på Nørrebro. På fortorvet foran adidas’ Hub, eller klubhus om man vil, i Ravnsborggade stimler løberne sammen. I aften er vi omkring 45 løbere. Stemningen er god, snakken summer.

Nogle løbere er med for første gang, andre kommer uge efter uge:

”Jeg løber med, så tit jeg kan. Jeg kan godt lide, at man ikke skal tænke over tiden. Jeg skal bare møde op, og så er der en coach, der holder tempoet. Så jeg skal bare følge med. Det er let at komme forbi efter arbejde og være med, og samtidig er der indlagt intervaller og bakketræning undervejs, så jeg får presset mig selv undervejs.” fortæller Bennedicte.

Sabina supplerer: ”Jeg startede med at løbe med adidas Runners Copenhagen som træning til adidas Runners Race, og så er jeg kommet her siden. Stemning er god, og jeg kan godt lide, at man løber efter et pace, så man kan se sine forbedringer. Som mor synes jeg, det kan være svært at komme ud at løbe på egen hånd i hverdagen, men her skal jeg bare møde op og løbe med.”

adidas Runners Copenhagen er startet ud fra en tanke om at skabe en løbeklub, hvor alle kunne være med - uanset niveau og ambitioner. Netop derfor er træningen inddelt i grupper, så man kan vælge det tempo, der passer til en. Løbetræneren sørger for at holde et stabilt tempo hele vejen igennem, og holder øje med om alle er med.

adidas Runners Copenhagen løber to gange om ugen. Tirsdag og torsdag. Hver uge.

Tirsdag er 'social run' hvor fokus er på løbeoplevelser og fællesskab. Torsdag er der fokus på teknik. På den måde kombinerer de to træninger det sociale aspekt i løb med teknik, så løberne kan udvikle deres løb.

Kl. 18 kalder løbekaptajn Mathilde til samling. Hun annoncerer aftenens løbegrupper, afhængigt af hvilket tempo man vil løbe – 4.45 - 5.00, 5.00 - 5.10, 5.20 - 5.30 eller 5.45 - 6.00. Det bliver gjort både på dansk og engelsk. Der er nemlig også mødt flere internationale løbere op.

For alle hold går aftenens tur går gennem Københavns gader til Glyptotektet. Efter en let opvarmning løber vi afsted. Langs Søerne, videre af Vesterbro og hen til Glyptotektet, hvor vi møder de andre grupper. Stemning er god, både i gruppen og blandt de folk vi passere. Flere stopper op og kommer med tilråb – ”godt løbet”” kom så”.

På den korte tid adidas Runners Copenhagen har været i gang, er antallet af løbere vokset støt, og successen kan især tilskrives det sociale aspekt. For selvom det langt fra er alle, der kender hinanden, er det sociale en essentiel del, og løberne er med til at gøre hinanden bedre.

”Jeg synes, det rammer rigtigt, når folk siger, at det er mere end bare en løbeklub. Det er et fællesskab. Det er stemning, og det er hygge. Folk kommer som regel i god tid inden og bliver et stykke tid efter, vi har løbet, og det synes jeg er en god indikation på, at det er mere end sved og asfalt.” fortæller Christian.

Turen lakker mod ende. Vi krydser Dronning Louises Bro og løber tilbage til Ravnsborggade. Gruppen er samlet, og turen igennem har vi hjulpet hinanden videre, hvis man blev presset og sakkede lidt bagud.

De andre grupper kommer ind, og snakken går. Flere sætter sig ved bordene udenfor for at vende dagens løbetur og køle af, inden folk igen vender næsen hjem og spredes for alle vinde i Københavns gader.

Vil du være en del af adidas Runners Copenhagen? Alle træninger er åbne, så du skal bare møde op tirsdag eller torsdag fra kl. 18 i adidas’ hub på Ravnsborggade 12 på Nørrebro, København.