Gå til forside

6. JULI, 2018

Når plastik fra havet bliver til tøj & sko!

Siden 2015 har adidas samarbejdet med miljøorganisationen ’Parley for the Oceans’, der arbejder på at redde verdenshavene ved at rydde dem for plastik. Olympisk svømmer Pernille Blume er Parley ambassadør for adidas. Vi har spurgt hende, hvad det betyder for hende at være Parley ambassadør. Få svaret her og find også ud af, hvilket af adidas Parley produkterne, der er hendes favorit.​

Hvad betyder det for dig at være Parley ambassadør? 

”Det er en ære, intet mindre. Ud over, at UltraBOOST Parley skoen faktisk er en af mine favoritter, så syntes jeg bare, at den er endnu sejere, når jeg ved, hvordan den er produceret.”

 

Hvad har gjort størst Indtryk på dig mht. Parley for the oceans projektet?

”Helt sikkert, at al den plastik vi smider ud i havet, ender i maven på fiskene og ultimativt tilbage i vores egne kroppe. Og så de enorme mængder plastik, der er med til at forurene vores have. Jeg bliver så taknemmelig over der er nogen, som rent faktisk gør noget!”

Se hele udvalget af Parley produkter fra adidas her

Olympisk svømmer Pernille Blume er Parley ambassadør for adidas.

”Altså, hvis ét firma kan fjerne 11 millioner flasker fra havet, så kan man jo regne ud hvad 10, 100 eller 1000 firmaer kunne gøre tilsammen. Det syntes jeg ville være vildt at opleve og det ville gøre en kæmpe forskel!”

Invalid widget

Hvordan kan organisationen Parley for the oceans gøre en forskel? 

”Altså, hvis ét firma kan fjerne 11 millioner flasker fra havet, så kan man jo regne ud hvad 10, 100 eller 1000 firmaer kunne gøre tilsammen. Det syntes jeg ville være vildt at opleve og det ville gøre en kæmpe forskel!”

 

Hvad gør du selv for at passe på miljøet, udover at være Parley ambassadør for adidas?

”Jeg tror, at alting skal starte i det små - for det er her vi har vores dagligdag og det er her vi begynder de gode vaner. Så jeg sorterer for det første mit affald. For det andet, så tænker og udvælger jeg mine produkter med omhu og de skal helst være økologiske, fairtrade og være pakket i genbrugsemballage.”

 

Hvad er dit favorit Parley produkt?

”Det er adidas UltraBOOST Parley.

Invalid widget

Miljøorganisationen ’Parley for the oceans’

Parley for the Oceans har udviklet et bæredygtigt materiale ’Ocean Plastic’ lavet af indsamlet plastik fra havene. Samarbejdet med adidas har betydet, at der i en del af deres produktion af tøj & sko bliver brugt genanvendt plastik. Et af de produkter, hvori plastikken er anvendt er adidas UltraBOOST Parley. 

Til produktionen af ét par UltraBOOST Parley er der brugt 11 plastikflasker, der er opsamlet fra havet for at skåne miljøet.

Invalid widget

Olympisk svømmer Pernille Blume er stolt af at være Parley ambassadør for adidas og det har gjort et enormt indtryk på hende, at den plastik, der hvert år ender i verdenshavene, overføres fra fiskene og ultimativt ender i vores kroppe.