Gå til forside

18. OKTOBER, 2016

GAME PLAYMAKER CAMP – FÆLLESSKAB OG UDDANNELSE

Weekenden den 8.-9. oktober satte GAME’s playmakere hinanden i stævne til to dage med uddannelse, teamwork, netværk og venskaber.

Når GAME tre gange årligt afholder Playmaker Camps, er det helt overordnede formål uddannelse af deres frivillige playmakers, så de er klædt bedst muligt på til at lave træninger hjemme i deres lokale GAME-zoner. Men weekenden er meget mere end det, for mindst lige så vigtigt er det at dele erfaringer, samarbejde og få nye venskaber.

Vil du vide mere om, hvordan det er at være playmaker i GAME? Læs et portræt af en playmaker her

Vi møder GAME’s playmakere tidlig lørdag morgen, hvor weekendens program starter. Smilene er store, og for mange er det et gensyn med gode venner fra hele landet:

"Jeg vil så gerne med hver gang. Jeg har været playmaker et sted imellem 2 og 3 år og jeg har været til fem Playmaker Camps. Jeg tager med til alle dem jeg kan og ærgrer mig virkelig, når jeg ikke kan komme med på grund af arbejde eller andet. Det er en sindssyg fed weekend. Jeg elsker det sociale aspekt og sammenholdet, plus jeg får en masse erfaring og inputs til min hverdag som playmaker i Brøndby Strand zonen." fortæller playmaker Jose Hartkopp.

Og det er netop hvad weekendens program byder på – samarbejde, sammenhold og uddannelse. Som en del af weekendens plan bruger playmakerne en hel dag i Gribskov Asylcenter, hvor de forbereder og gennemfører en gadedag for de uledsagede børn og unge, der bor på centret.

Mens programmet er i fuld gang, tager vi en hurtig snak med Ahmed Osman. Han er playmaker i Esbjerg, og har glædet sig til en weekend sammen med de andre playmakere:

"Jeg lærer en masse ting, som jeg kan tage med tilbage til Esbjerg. Blandt andet hvordan jeg skal håndtere konflikter hvis de skulle opstå, teambuilding og samarbejde. Jeg møder også nye mennesker og genser venner, som jeg har fået rundt omkring i Danmark gennem playmaker programmet".

Playmaker jobbet er frivilligt, men når man ser rundt i lokalet fornemmer man hurtigt, at oplevelserne og sammenholdet ude i zonerne giver rigtig meget til både playmakerne og de unge.

Jose Hartkopp fortæller: "Jeg er playmaker, fordi det er fedt at lære børnene og de andre playmakere at kende. Jeg har oplevet at de børn, som jeg underviser i dans, har lært det videre til vennerne i frikvarterne i skolen. Det er en super fed følelse at give noget videre til andre. Og så får jeg selv en masse ud af det igennem de venskaber jeg har fået".

Hanin El-Habet supplerer, at hun er playmaker for at hjælpe de børn, der bor i Slagelse-zonen og for at gøre en forskel i lokalområdet, hvor hun også selv bor:

Jeg bor så tæt på træningsstedet, at jeg fra mit vindue kan se at mange af børnene kommer en halv time før tid, for at hænge ud og træne lidt selv, inden timen starter. Det er en fed følelse, at jeg er med til at sørge for den slags arrangementer i mit nabolag. Jeg føler, at jeg gør en forskel hvor jeg bor og at jeg værner om mit lokalområde".

Da vi forlader Playmaker Campen sidst på eftermiddagen er stemningen høj, og playmakerne arbejder sammen på kryds og tværs. Det er tydeligt at mærke, at passionen og glæden for gadeidræt og GAME brænder igennem.

GAME har 26 zoner i hele landet, hvor frivillige GAME playmakere står for de ugentlige træninger i blandt andet dans, basket og parkour. Det er unge fra lokalområdet som er playmakere, og sammen med GAME’s aktiviteter fungerer de som samlingspunkt og rollemodel for børn og unge.